Welke mindfulness app is aan te raden?

#1 Calm

Calm wordt gekenmerkt als de nummer één app op gebied van slaap, meditatie en ontspanning. De app zorgt voor een goede afwisseling van oefeningen door verschillende thema’s van zeven dagen aan te bieden. De app is echter niet volledig gratis, als je er alles uit wilt halen moet je €9,99 per maand betalen of €39,99 per jaar. De gratis versie bevat een introductie op mindfulness, slechts één thema (het thema kalmte) en verschillende ontspanningsoefeningen. Als je de betaalde versie neemt, kun je meer verschillende thema’s verwachten (bv. zelfvertrouwen), slaaphulp en meer oefeningen die je kunnen helpen bij het omgaan van stress. De app is beschikbaar voor Apple en Android.

#2 Headspace

Headspace is een app die je helpt bij het vinden van geluk een goede gezondheid. Het biedt oefeningen aan die je kunnen helpen bij focus, ademhaling, ontspannen te blijven, alles uit jezelf te halen, betere nachtrusten, meditatie én mindfulness. Het hele pakket aan oefeningen is dus binnen deze app aanwezig. Ook bij Headspace kan je thema’s vinden, een paar voorbeelden hiervan zijn stress & angst vermindering, werk & productiviteit en een speciaal thema voor studenten op gebied van afleidingen. Headspace is helaas ook niet volledig gratis. Er is een gratis proefperiode van tien dagen, daarna betaal je € 9,99 per maand voor de app. Headspace is beschikbaar voor Apple en Android.

#3 buddhify

Buddhify is ontwikkelt met als doel stress en angst te verminderen, een betere nachtrust te krijgen en een gelukkiger leven te hebben. De app beschikt over meer dan 200 verschillende mindfulness oefeningen. Deze oefeningen kunnen overal worden gedaan, zoals op het werk of in de trein. De oefeningen hebben een tijdsduur die kan verschillen van drie tot 40 minuten. Het downloaden van de app kost €2,99. Buddhify biedt ook in-app aankopen, waar je een abonnement kan aanschaffen (30$/jaar). Als je gebruik maakt van de in-app aankopen gaan de oefeningen dieper en krijg je de volledige ervaring.  Buddhify is beschikbaar voor Apple en Android

#4 MyLife Meditation by Stop. Breathe. Think

MyLife Meditation by Stop. Breathe. Think heeft al enkele awards op zijn naam staan. De app helpt voornamelijk bij het vinden van rust. Op moment dat je de app opent, vraagt de app je hoe je je op dat moment zowel lichamelijk als mentaal voelt. Ook zijn hier speciale oefeningen om stress en angstgevoelens te verminderen. MyLife Meditation heeft de app zo ontwikkelt dat hij beschikbaar is voor mensen van alle leeftijden. De app is gratis, maar om de volledige ervaring te krijgen moet je wel een premium account aanmaken. Ook deze app is beschikbaar voor Apple en Android.

Wil je nou meer informatie over bovenstaande apps? Of voldoen deze apps nog niet helemaal aan datgene waarnaar jij opzoek bent? Dan kun je meer informatie vinden op de site van Digibach (https://digibach.nl/beste-mindfulness-app/?cn-reloaded=1)!

Of wil je misschien wel tips om meer mindful te leven? Bezoek dan nu de blog 7 manieren om meer mindful te leven (https://mindfulnessstudenten.nl/2020/10/27/7-manieren-om-meer-mindful-te-leven/).

Referenties

DigiBach (2018) 6 tips: vind jouw beste mindulness app! Geraadpleegd van https://digibach.nl/beste-mindfulness-app/?cn-reloaded=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *